In Uncategorized

Vi får höra otroligt många fina berättelser om travhästar som hittat nya hem efter tävlingskarriären. Många blir trevliga ridhästar både i skog och mark och på ridbanan. Gemensamt är att alla blir någons bästa vän. I veckans ”Bli vän med V75” som sänds på TV4 ikväll kl 17.50, får vi möta Valle, ett strålande exempel på just det 🖤

Reportern Matteus Lillieborg är det som möter Valle, av hästarna som Stiftelsen Life After Racing har varit involverade i, hemma hos familjen Tamm.

– Jag fick ett samtal från Life After Racing som behövde plats för två hästar under sommaren, en av hästarna var Valle, berättar Mikaela Tamm.

På gården i Julita bedrivs avel och uppfödning av hopphästar, men däremot har travet har lyst med sin frånvaro. Fram till Valle. Den svarta valacken med den vänliga blicken och mjuka mulen, blev nämligen inte bara kvar över sommaren. Valle hittade hem på gården, och framförallt hittade han sin människa: Henrik. Och Henrik hittade hästarna genom Valle. Kan det bli finare än så?

Förutom att Henrik borstar och pysslar om sin häst, har en sele och vagn hittat in på gården så numera står det även körning på programmet för de två vännerna. Och Valle vet vad det handlar om, under sin tävlingskarriär tjänade han över 1 miljon kronor.

Kan du beskriva insatsen som ni har gjort för den här hästen?

– Jag skulle snarare säga att hästen gör en insats för oss. Valle är en vacker själ som tjänar sitt uppehälle bara genom att vara den han är. Det är en fantastisk häst. Vi älskar Valle, han är en del av oss och här blir han kvar livet ut, avslutar Mikaela.

Hästar gör skillnad
Att ha häst kostar på. Både i tid och pengar. Det är ett stort ansvar och ett långsiktigt åtagande. Men i gengäld får du så mycket tillbaka. Du kan bidra till Stiftelsen Life After Racing på olika sätt, bland annat genom att köpa våra månadstavlor. I augusti är budskapet: ”Den som sa att det inte går att köpa lycka, har aldrig ägt en häst” och hästen på postern är passande nog Valle 🖤  Du hittar alla tavlorna här >

Recent Posts

Leave a Comment