Inspiration för dig som letar nytt hem till din häst

Våra nya liv efter tävlingskarriären

Travhästen

Travhästen

Det finns ett oerhört brett användningsområde för travhästar även utanför travsporten. Allt från ridhäst till terapihäst. De blir helt enkelt det man gör dem till. På den här sidan presenterar vi hästar som fått en ny vardag efter karriären.

Totte - Terapihäst

Totte – Terapihäst

Totte blev räddad och omhändertagen av Svenska Hästars Värn i sista stund. ATG följde sedan hans väg tillbaka.

Totte är nu hos Stall 43 och arbetar som terapihäst. Det innebär att han är med i deras dagliga verksamhet och deras deltagare får lära känna honom, hantera och bemöta honom på ett sätt som passar Totte och ger honom trygghet. Totte bidrar till att Stall 43’s deltagare med autismspektrumdiagnos får möjlighet att komma nära en häst, lära sig att läsa av, förstå hästens behov och lära sig kommunicera för att kunna ge sig ut på äventyr tillsammans.

Lulu Face

Lulu Face – Ridtravare

Att höja statusen på de travhästar som lämnat travbanan och skolats om till ridhästar, står högt upp på Svenska Ridtravarförbundets agenda. Bland annat genom kunskapsspridning och inspiration. En stor källa till inspiration är Jessica Jakobsson och hennes Lulu Face – travhästen som hittat hem på dressyrbanan. Målmedvetet och skickligt har Jessica skolat om sin travhäst till en ridbar atlet, och i somras nådde de drömmålet – att tävla i medelsvår dressyr. Tillsammans är de ett levande exempel på att ingenting är omöjligt.